天然食品着色料のグローバル市場2023-2030:ベータカロチン、ブルースピルリナ、カルミン、リコピン

【英語タイトル】Natural Food Color Market Size, Share & Trends Analysis Report By Ingredient (Beta-carotene, Blue Spirulina, Carmine, Lycopene), By Application (Bakery & Confectionery, Beverages), By Region, And Segment Forecasts, 2023 - 2030

Grand View Researchが出版した調査資料(GRV23NVB110)・商品コード:GRV23NVB110
・発行会社(調査会社):Grand View Research
・発行日:2023年10月6日
・ページ数:150
・レポート言語:英語
・レポート形式:PDF
・納品方法:Eメール
・調査対象地域:グローバル
・産業分野:機能性食品
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❖ レポートの概要 ❖

天然食品着色料市場の成長と動向
Grand View Research, Inc.の最新レポートによると、世界の天然食品着色料市場規模は2030年までに25億2000万米ドルに達する見込みです。2023年から2030年までの年平均成長率は8.3%を記録する見込みです。市場成長の原動力は、天然由来の食品着色料に対する需要の増加と、合成着色料の使用を取り巻く規制の厳格化です。

天然着色料は、果物、野菜、有機由来のものであるため、健康被害を最小限に抑えながらより安全に摂取することができます。さらに、これらの着色料には体に有益な必須栄養素が含まれているため、様々な健康上の利点があります。抽出の過程で、これらの貴重な栄養素は色の分子とともに保持され、果物や野菜に含まれる重要な栄養素を提供することで、健康全般に貢献します。

例えば、クルクミンは着色料としてだけでなく、その薬効特性から医薬品にも応用されています。クルクミンは、古い角質を取り除き、毛穴の詰まりを解消する働きがあるため、軟膏やスキンクリームなどの抗炎症製品によく使われています。ニンジンも天然色素の供給源で、ビタミンAを多く含むことで知られ、夜盲症の予防に役立ちます。ニンジンから抽出されるオレンジ色やカロテノイドには豊富な栄養素が含まれており、世界中の消費者に好まれています。

対照的に、合成着色料や人工着色料は化学的に製造され、食品、医薬品、化粧品業界で染料として広く使用されています。これらの着色料は、アレルゲンや病気や重篤な疾患を引き起こす有毒成分など、人体への悪影響が指摘されています。そのため、消耗品に含まれる合成着色料の使用や使用量には厳しい規制が設けられています。

近年、人工着色料が子どもの行動や健康に与える潜在的な影響に対する認識が高まっています。米国食品医薬品局(FDA)は、赤色40号や黄色5号など特定の人工着色料が、一部の子どもたちの多動や行動上の問題の一因となっている可能性を認めています。また、動物実験でも以下のような関連性が示唆されています。

天然食品着色料市場レポート・ハイライト

- 成分別では、食品および飲料用途における独自の色プロファイルにより、β-カロテンセグメントが2022年に最大の市場シェアを獲得しました。

- ブルースピルリナは、食品および飲料における植物由来成分の需要の高まりにより、予測期間中に最も急成長する成分セグメントとして浮上する見込みです。

- アジア太平洋地域は、天然由来成分に対する消費者の意識の高まりにより、予測期間中に大きく成長すると予測されます。

第1章. 調査方法・範囲
第2章. エグゼクティブサマリー
第3章. 産業動向
第4章. 天然着色料の世界市場:成分別分析
第5章. 天然着色料の世界市場:用途別分析
第6章. 天然着色料の世界市場:地域別分析
第7章. 競争状況

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❖ レポートの目次 ❖

Table of Contents

Chapter 1. Methodology and Scope
1.1. Market Segmentation & Scope
1.2. Market Definitions
1.3. Information Procurement
1.4. Information analysis
1.4.1. Market formulation & data visualization
1.4.2. Data validation & publishing
1.5. Research Scope and Assumptions
1.6. List of Data Sources
Chapter 2. Executive Summary
Chapter 3. Natural Food Colors Market Industry Outlook
3.1. Market Lineage Outlook
3.2. Producer Pricing Analysis
3.3. Average Pricing Analysis
3.4. Natural Food Colors Market
3.4.1. Industry Value Chain Analysis
3.4.2. Market Dynamics
3.4.2.1. Market driver analysis
3.4.2.2. Market restraint analysis
3.4.2.3. Market opportunity analysis
3.4.3. Market Analysis Tools
3.4.3.1. Industry Analysis – Porter’s Five Forces Analysis
3.4.3.2. PESTEL Analysis
3.5. Natural Food Colors Market
3.5.1. Industry Value Chain Analysis
3.5.2. Market Dynamics
3.5.2.1. Market driver analysis
3.5.2.2. Market restraint analysis
3.5.2.3. Market opportunity analysis
3.5.3. Market Analysis Tools
3.5.3.1. Industry Analysis – Porter’s Five Forces Analysis
3.5.3.2. PESTEL Analysis
Chapter 4. Global Natural Food Colors Market: Ingredient Outlook
4.1. Ingredient Movement Analysis & Market Share, 2022 & 2030 (Kilo Tons) (USD Million)
4.2. Natural Food Colors Market Estimates & Forecast, by Ingredient (Kilo Tons) (USD Million)
4.2.1. Beta-carotene
4.2.2. Lycopene
4.2.3. Curcumin
4.2.4. Anthocyanin
4.2.5. Carmine
4.2.6. Copper Chlorophyllin
4.2.7. Paprika
4.2.8. Betanin
4.2.9. Riboflavin
4.2.10. Blue Spirulina
4.2.11. Caramel
4.2.12. Annatto
4.2.13. Others
Chapter 5. Global Natural Food Colors Market: Application Outlook
5.1. Application Movement Analysis & Market Share, 2022 & 2030 (Kilo Tons) (USD Million)
5.2. Natural Food Colors Market Estimates & Forecast, by Application (Kilo Tons) (USD Million)
5.2.1. Bakery & Confectionery
5.2.2. Beverages
5.2.3. Dairy & Frozen Products
5.2.4. Meat Products
5.2.5. Oils & Fats
5.2.6. Fruits & Vegetables
5.2.7. Meat Alternatives/Plant-based Meat
5.2.8. Pet Food
Chapter 6. Natural Food Colors Market: Regional Outlook
6.1. Natural Food Colors Market Share by Region, 2022 & 2030 (Kilo Tons) (USD Million)
6.2. North America
6.2.1. North America Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.2.2. North America Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.2.3. U.S.
6.2.3.1. U.S. Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.2.3.2. U.S. Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.2.4. Canada
6.2.4.1. Canada Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.2.4.2. Canada Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.2.5. Mexico
6.2.5.1. Mexico Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.2.5.2. Mexico Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3. Europe
6.3.1. Europe Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.2. Europe Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3.3. Germany
6.3.3.1. Germany Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.3.2. Germany Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3.4. UK
6.3.4.1. UK Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.4.2. UK Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3.5. France
6.3.5.1. France Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.5.2. France Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3.6. Italy
6.3.6.1. Italy Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.6.2. Italy Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.3.7. Spain
6.3.7.1. Spain Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.3.7.2. Spain Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4. Asia Pacific
6.4.1. Asia Pacific Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.2. Asia Pacific Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4.3. China
6.4.3.1. China Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.3.2. China Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4.4. India
6.4.4.1. India Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.4.2. India Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4.5. Japan
6.4.5.1. Japan Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.5.2. Japan Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4.6. Australia & New Zealand
6.4.6.1. Australia & New Zealand Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.6.2. Australia & New Zealand Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.4.7. South Korea
6.4.7.1. South Korea Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.4.7.2. South Korea Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.5. Central & South America
6.5.1. Central & South America Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.5.2. Central & South America Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.5.3. Argentina
6.5.3.1. Argentina Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.5.3.2. Argentina Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.5.4. Brazil
6.5.4.1. Brazil Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.5.4.2. Brazil Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.6. Middle East & Africa
6.6.1. Middle East & Africa Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.6.2. Middle East & Africa Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
6.6.3. South Africa
6.6.3.1. South Africa Mushroom Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (Kilo Tons)
6.6.3.2. South Africa Mushroom Market Estimates and Forecasts, 2017 – 2030 (USD Million)
Chapter 7. Competitive Landscape
7.1. Company Categorization
7.2. Participant’s Overview
7.2.1. NATUREX
7.2.2. Givaudan
7.2.3. BASF SE
7.2.4. Sensient Technologies Corporation
7.2.5. ADM
7.2.6. Spring TopCo DK ApS (Oterra)
7.2.7. Allied Biotech Corporation
7.2.8. ROHA Group
7.2.9. Kalsec Inc
7.2.10. Döhler GmbH
7.2.11. San-Ei Gen F.F.I., Inc.
7.2.12. AROMATAGROUP SRL
7.2.13. Ingredion
7.2.14. Vivify
7.2.15. Roquette Frères
7.2.16. INCOLTEC
7.2.17. IFC Solutions
7.2.18. Australian Food Ingredient Suppliers
7.3. Financial Performance
7.4. Product Benchmarking
7.5. Company Market Positioning
7.6. Company Market Share Analysis, 2022
7.7. Company Heat Map Analysis
7.8. Strategy Mapping

List of Tables

Table 1 Global Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, By Ingredient, 2017 - 2030 (Kilo Tons)
Table 2 Global Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, By Ingredient, 2017 - 2030 (USD Million)
Table 3 Global Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, By Application, 2017 - 2030 (Kilo Tons)
Table 4 Global Natural Food Colors Market Estimates and Forecasts, By Application, 2017 - 2030 (USD Million)
Table 5 Company Market Share, 2022

★調査レポート[天然食品着色料のグローバル市場2023-2030:ベータカロチン、ブルースピルリナ、カルミン、リコピン] (コード:GRV23NVB110)販売に関する免責事項を必ずご確認ください。
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